Xristoygenna

AfieromaHristougenna

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
Αμφιλοχίου, Γρηγορίου Ακραγαντίνων, Ισχυρίωνος, Σισινίου οσ.
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Η αγιότητα είναι ο σκοπός της υπάρξεως μας. Πλασθήκαμε για να γίνουμε άγιοι. Αυτό δεν θα πρέπει να το λησμονάμε. Η αποτυχία αυτής της πραγματώσεως αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία του άνθρωπου.
Η αγιότητα είναι η αληθινή ισορροπία, η πραγματική υγεία, η ουσιαστική σχέση με τον Θεό. Η υπακοή στην εντολή Του να γίνουμε άγιοι, όπως είναι Αυτός. Το θέλημα του Θεού είναι ο αγιασμός μας και η σωτηρία μας. Χριστιανός σημαίνει αυτός που αγαπά τον Χριστό καί βαδίζει ελεύθερα, αβίαστα, φιλότιμα, πρόθυμα και πρόσχαρα την οδό του αγιασμού.
Αγιότητα είναι αληθινή αγάπη του σταυρού, απ’ όπου πηγάζει η αληθινή ζωή. Η αγιότητα θέλει υπομονή κι επιμονή, αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια.


Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου, Χριστός χριστιανούς χαρά χαρίζει, Αθωνικά Άνθη 13

 

 

               
Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας
Ιερά Αγρυπνία στην εορτή του Αγίου Ελευθερίου
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
«Στη χώρα του Εμείς… Το Μυστήριο του Γάμου» : παρουσίαση βιβλίου
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
Η Β΄ Θεία Λειτουργία στην ενορία μας
Πρόσκληση σε Χορωδία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσαμε κι εφέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ναό μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους της ενορίας μας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Παντελεήμων ομίλησε για τη σημασία της ημέρας και τόνισε ότι η κατάργηση των Εικόνων έθετε σε αμφισβήτηση την πραγματική ενανθρώπιση του Χριστού. Είπε ακόμη ότι η τιμή της Εικόνος "επι το πρωτότυπον διαβαίνει " και τόνισε ότι η Ορθοδοξία δεν είναι ούτε ιερή παρελθοντολογία, ούτε ξηρή τυπολατρία, αλλά είναι ζωή, αγιασμός, ανακαίνιση, Χάρις. Η Ορθοδοξία, είπε ο Σεβασμιώτατος, στηρίζεται, βέβαια, και στην Παράδοση. Αλλά η ιερά Παράδοση της Εκκλησίας είναι μια ρίζα δυναμική, που έχει σκοπό να φέρει καρπούς στο παρόν. Και οι τύποι και τα σύμβολα της Εκκλησίας είναι γεμάτα από νόημα και περιεχόμενο. Δεν είναι άδειο κέλυφος χωρίς ουσία. Αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθοδοξίας έχομε ιερή υποχρέωση όχι απλώς να τον διατηρούμε, ως ακρίβεια θεωρίας μόνο, αλλά κυρίως ως βίωμα εμπειρίας, για να τον παραδώσουμε στους επιγινομένους, ως "κληρονομίαν άφθαρτον και αμίαντον και αμάραντον τετηρημένην εν ουρανοίς"( Α Πέτρ.α,4 ), κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Λίγο προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος –κατόπιν σχετικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου- χειροθέτησε τρεις Αναγνώστες, νέους της ενορίας οι οποίοι ιδιαιτέρως διακονούν στο Άγιο Βήμα και στο αναλόγιο των Ιεροψαλτών. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία των ιερών εικόνων εντός του Ναού και η σχετική δέηση και ανάγνωση του υπέρ της Ορθοδοξίας συνοδικού. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, οι ιερείς και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν κατάλληλα στους νέους Αναγνώστες, οι οποίοι διένειμαν στους πιστούς αναμνηστική εικόνα γύρω από τον εορτασμό της ημέρας, δηλ. την αναστήλωση των ιερών εικόνων.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 144 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ