MegaliTessarosti

MegaliTessarakosti

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου
Λέοντος Κατάνης, Αγάθωνος, Βησσαρίωνος
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Τὸ στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε, ἀναζωσάμενοι τὸν καλὸν τῆς Νηστείας ἀγῶνα, οἱ γὰρ νομίμως ἀθλοῦντες, δικαίως στεφανοῦνται, καὶ ἀναλαβόντες τὴν πανοπλίαν τοῦ Σταυροῦ, τῷ ἐχθρῷ ἀντιμαχησώμεθα, ὡς τεῖχος ἄῤῥηκτον κατέχοντες τὴν Πίστιν, καὶ ὡς θώρακα τὴν προσευχήν, καὶ περικεφαλαίαν τὴν ἐλεημοσύνην, ἀντὶ μαχαίρας τὴν νηστείαν, ἥτις ἐκτέμνει ἀπὸ καρδίας πᾶσαν κακίαν. Ὁ ποιῶν ταῦτα, τὸν ἀληθινὸν κομίζεται στέφανον, παρὰ τοῦ Παμβασιλέως Χριστοῦ, ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῆς Κρίσεως.

Ἰδιόμελον εἰς τοὺς Αἴνους, Ἦχος πλ. α’.


 

 

 

 

               
Οἱ Ἱερές Ἀκολουθίες στήν εἴσοδο τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς
Τρεῖς Ἱ. Ἀκολουθίες τῶν Χαιρετισμῶν στήν Ὑπεραγία Θεοτόκο
Οἱ Ἱ. Ἀκολουθίες κατά τήν Α΄ ἑβδομάδα τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς
Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για μικρούς και μεγάλους
Προσκυνηματική εκδρομή σε Μονές της Μακεδονίας & της Θράκης
Πρόσκληση σε Χορωδία
Ακάθιστος Ύμνος στην Ι. Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
«… Και θα ζήσουν αυτοί καλά…».

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσαμε κι εφέτος την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Ναό μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους της ενορίας μας.

Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Παντελεήμων ομίλησε για τη σημασία της ημέρας και τόνισε ότι η κατάργηση των Εικόνων έθετε σε αμφισβήτηση την πραγματική ενανθρώπιση του Χριστού. Είπε ακόμη ότι η τιμή της Εικόνος "επι το πρωτότυπον διαβαίνει " και τόνισε ότι η Ορθοδοξία δεν είναι ούτε ιερή παρελθοντολογία, ούτε ξηρή τυπολατρία, αλλά είναι ζωή, αγιασμός, ανακαίνιση, Χάρις. Η Ορθοδοξία, είπε ο Σεβασμιώτατος, στηρίζεται, βέβαια, και στην Παράδοση. Αλλά η ιερά Παράδοση της Εκκλησίας είναι μια ρίζα δυναμική, που έχει σκοπό να φέρει καρπούς στο παρόν. Και οι τύποι και τα σύμβολα της Εκκλησίας είναι γεμάτα από νόημα και περιεχόμενο. Δεν είναι άδειο κέλυφος χωρίς ουσία. Αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό της Ορθοδοξίας έχομε ιερή υποχρέωση όχι απλώς να τον διατηρούμε, ως ακρίβεια θεωρίας μόνο, αλλά κυρίως ως βίωμα εμπειρίας, για να τον παραδώσουμε στους επιγινομένους, ως "κληρονομίαν άφθαρτον και αμίαντον και αμάραντον τετηρημένην εν ουρανοίς"( Α Πέτρ.α,4 ), κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Λίγο προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος –κατόπιν σχετικής αδείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου- χειροθέτησε τρεις Αναγνώστες, νέους της ενορίας οι οποίοι ιδιαιτέρως διακονούν στο Άγιο Βήμα και στο αναλόγιο των Ιεροψαλτών. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία των ιερών εικόνων εντός του Ναού και η σχετική δέηση και ανάγνωση του υπέρ της Ορθοδοξίας συνοδικού. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, οι ιερείς και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν κατάλληλα στους νέους Αναγνώστες, οι οποίοι διένειμαν στους πιστούς αναμνηστική εικόνα γύρω από τον εορτασμό της ημέρας, δηλ. την αναστήλωση των ιερών εικόνων.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ