Xristoygenna

AfieromaHristougenna

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου
Αμφιλοχίου, Γρηγορίου Ακραγαντίνων, Ισχυρίωνος, Σισινίου οσ.
01a
accordion menu joomla
bottom
01a
free accordion menu module

bottom

01a
free accordion joomla menu

bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Η αγιότητα είναι ο σκοπός της υπάρξεως μας. Πλασθήκαμε για να γίνουμε άγιοι. Αυτό δεν θα πρέπει να το λησμονάμε. Η αποτυχία αυτής της πραγματώσεως αποτελεί τη μεγαλύτερη τραγωδία του άνθρωπου.
Η αγιότητα είναι η αληθινή ισορροπία, η πραγματική υγεία, η ουσιαστική σχέση με τον Θεό. Η υπακοή στην εντολή Του να γίνουμε άγιοι, όπως είναι Αυτός. Το θέλημα του Θεού είναι ο αγιασμός μας και η σωτηρία μας. Χριστιανός σημαίνει αυτός που αγαπά τον Χριστό καί βαδίζει ελεύθερα, αβίαστα, φιλότιμα, πρόθυμα και πρόσχαρα την οδό του αγιασμού.
Αγιότητα είναι αληθινή αγάπη του σταυρού, απ’ όπου πηγάζει η αληθινή ζωή. Η αγιότητα θέλει υπομονή κι επιμονή, αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια.


Μοναχού Μωυσέως Αγιορείτου, Χριστός χριστιανούς χαρά χαρίζει, Αθωνικά Άνθη 13

 

 

               
Σαρανταλείτουργο στο Ναό μας
Ιερά Αγρυπνία στην εορτή του Αγίου Ελευθερίου
Η Παράκληση κάθε Τετάρτη στο Ναό μας
«Στη χώρα του Εμείς… Το Μυστήριο του Γάμου» : παρουσίαση βιβλίου
Φανερωμένη Χολαργού : προτάσεις πολιτισμού
Η Β΄ Θεία Λειτουργία στην ενορία μας
Πρόσκληση σε Χορωδία

Στέλνουμε την αγάπη μας στα παιδιά και τον λαό της Μαδαγασκάρης
Την Κυριακή 19 Απριλίου φορτώθηκε το εμπορευματοκιβώτιο (container), μήκους 12 μέτρων, το οποίο περιέχει την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν για το λαό και τα παιδιά της Μαδαγασκάρης τρεις ενορίες: Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών. Τον κεντρικό συντονισμό του όλου έργου διευθύνει ο π. Κωνσταντίνος Μαργώνης, Εφημέριος του Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στο έργο αυτό.
Σεβ.ΜαδαγασκαρηςΤο εμπορευματοκιβώτιο –είναι το 17ο που αποστέλλεται στην ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης- περιέχει μεταξύ άλλων οικοδομικά υλικά, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, εκκλησιαστικά είδη, σχολικά είδη, παιχνίδια, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες ηλικιωμένων, ποδήλατα, παπούτσια –σαγιονάρες, ποτήρια και είδη οικιακής χρήσεως κ.ά. Η φόρτωση του container έγινε στη μεγάλη αποθήκη μπροστά από τον ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου και σε αυτήν βοήθησαν μεταξύ άλλων και νέοι της ενορίας μας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Συμμετείχαν από τον Ιερό Ναό μας ο π. Συμεών Βενετσιάνος, ο π. Ευγένιος Κονταρίνης και ο π. Κωνσταντίνος Στούμπος.
Σημειώνουμε ότι από την 1η έως και  8 Μαρτίου 2015 στην ενορία μας συγκεντρώσαμε διάφορα είδη απαραίτητα και αναγκαία για τον λαό και τα παιδιά της Μαδαγασκάρης, με τη συγκινητική συμμετοχή των ενοριτών μας και τη συνεργασία του Ενοριακού Φιλοπτώχου ταμείου και της Ενοριακής νεανικής Εστίας.  Και με τον τρόπο αυτό η ενορία μας συμπαραστέκεται έμπρακτα και βοηθά άμεσα με πολλούς τρόπους, καθώς οι χριστιανοί δεν λησμονούν το χρέος της αγάπης που μας ξανοίγει στον κόσμο.  Ανταποκρινόμαστε συνεχώς στην έκκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου, ενός δυναμικού και πολύ αξιόλογου Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ανθρώπου που αναλώνεται καθημερινά στην ορθόδοξη ιεραποστολή, τη χριστιανική μαρτυρία και τη διακονία των αδελφών μας.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 149 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ