Arxiki

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
Σύλληψις Ιωάννου Προδρόμου, Ξανθίππης και Πολυξένης οσίων
01a
accordion menu joomla
bottom

BioiAgionBioiAgion2

Faneromeni


Ο Θεός και η Εκκλησία αγαπούν τον άνθρωπο όπως είναι, όταν πολλές φορές ακόμη και οι γονείς του τον απορρίπτουν. Η Εκκλησία δέχεται τον άνθρωπο όσο αμαρτωλός και αν είναι και όπως είναι, για να του δώσει όμως τη δυνατότητα να γίνει όπως θέλει ο Θεός. Και πόσο τον βοηθά αυτή η αποδοχή! Είναι γνωστή η φιλανθρωπία των άγιων Πατέρων και Γερόντων της ερήμου. Μέχρι σήμερα βλέπουμε στους διακριτικούς Πατέρας του Αγίου Όρους, που στον εαυτό τους είναι αυστηροί, να δείχνουν άκρα φιλανθρωπία και κατανόηση στον πεσόντα άνθρωπο, και στην αρρωστημένη και φθαρμένη ανθρώπινη φύση. Αλλά και το θάρρος και τη βοήθεια που δίνουν στον άνθρωπο για να τον πάρουν από εκεί που είναι, από την κόλασή του μέσα, και να τον οδηγήσουν με πολλή αγάπη και διάκριση στον Θεό.
(+) Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης

 

 

 

               
Μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας
Ενοριακή αιμοδοσία. Σας ευχαριστούμε θερμά...
Η ενορία μας στο πλευρό των νέων φοιτητριών
Μαθήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για μικρούς και μεγάλους
Μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών
Η Β΄ Θεία Λειτουργία στην ενορία μας
Ακρόαση για νέους μουσικούς στη Συμφωνική Ορχήστρα

Απολυτίκια, συναξάρια  και βιοτή  των Αγίων, των οποίων ιερά λείψανα φυλάσσονται στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

Απολυτίκιον.
Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον λόγον.
Γεωργήσας τον λόγον Πάτερ της χάριτος, δικαιοσύνης εδρέψω καρποφορίαν λαμπράν, ως την ένθεον ζωήν  αιρετισάμενος. Όθεν της δόξης κοινωνός ανεδείχθης του Χριστού, Γεώργιε θεοφόρε, ω και πρεσβεύεις απαύστως ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.
 
Συναξάριον:
Τη 8η του αυτού μηνός (Ιανουαρίου) μνήμη του οσίου Πατρός ημών Γεωργίου του Χοζεβίτου.
 
Βίος και πολιτεία:
Ο όσιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης καταγόταν από την Κύπρο, και γεννήθηκε περί τα μέσα του 6ου αιώνα μ.Χ. από πλούσιους και ευσεβείς γονείς.  Μετά τον θάνατο των γονέων του, αναχώρησε για την Παλαιστίνη και τη Μονή του Χοζεβά, όπου ενδύθηκε το μοναχικό σχήμα.
Εκεί ο Γεώργιος έζησε αυστηρά ασκητική μοναχική ζωή και έδειξε θαυμαστό ζήλο φθάνοντας σε ύψη αρετής. Η φήμη της ευλάβειας του ήταν μεγάλη και τα άγια έργα του δίδαξαν πολλούς. Από φόβο μήπως καταληφθεί από έπαρση για κάποιο θαύμα που έκανε, έφυγε  από τη Μονή για να επιστρέψει αργότερα και  με έγκλειστη ζωή παρέδωσε την ψυχή του ειρηνικά το έτος 625 μ.Χ., αφού προέβλεψε το θάνατό του. Ως μοναχός της μονής Χοζεβά έλαβε την προσωνυμία Χοζεβίτης.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 160 επισκέπτες και κανένα μέλος

  • Newsletter Εγγραφή

    Πόσα μάτια έχει ο άνθρωπος;

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ